T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - Mustafa Yeşil Ortaokulu

Mustafa Yeşil

MUSTAFA YEŞİL(1934-2008)

 

Mustafa Yeşil Türkiye´nin önde gelen sanayicilerinden biri olup Türk iş dünyasında ve ayakkabı sektöründe örnek teşkil eden bir insandır. 64 yıl önce Türkiye´nin ilk ayakkabı markası Yeşil Kundura´yı kuran Mustafa Yeşil, markasını bugünlere kadar getirmiş, Türkiye sektöründeki pek çok ilki yaşatmıştır. Mustafa Yeşil gerek iş yaşamı gerekse özel hayatında kendi pusulası ile ilerlemiş, geleceğe iz bırakan çalışmalara imza atmıştır.

1948´ den bu yana birçok nesil Yeşil Kundura ürünlerini giyerek büyümüş, Türk askeri Yeşil Kundura´nın fabrikalarında Türkiye´de ilk kez üretilen postalları giymiştir.

Mustafa Yeşil çalışkan, dürüst ve azimli kişili ile tanınmış, çevresindeki çalışkan ve yetenekli kişilere de her zaman destediğini vermiştir. Eğitim ile bileşen çalışkanlık ve beceriye kıymet vermiş, eğitim ile ilgili çalışmaları her zaman desteklemiştir.

Yaşamında gerçekleştiremediği hayalini şimdi sizler için gerçekleştiriyoruz.

İnanıyoruz ki, bu okulun sıralarında okuyacak çocuklar dürüstlük, azim ve çalışkanlıkları ile çevrelerine örnek olacak Mustafa Yeşil gibi Türkiye´nin yetiştirdiği kıymetli insanlardan biri olacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.11.2012 - Güncelleme: 08.01.2024 22:24 - Görüntülenme: 6123
  Beğen | 50  kişi beğendi